Бом Бок със знаменит обрат над Дървоядите

Бом Бок със знаменит обрат над Дървоядите

Отборът на Бом Бок демонстрира непримиримост от най-високо ниво и постигна невероятен обрат над Дървоядите. Опитният отбор изоставаше с пасив от 24 точки в хода на двубоя, но успя да ги навакса и да триумфира с крайното 83:80 в среща от 15-ия кръг на Втора дивизия на НАЛБ.

Всичко се развиваше по план за тима на Дървоядите до средата на третата четвърт, когато Бом Бок започна методично да трупа самочувствие, скъсявайки разликата. Така се стигна до финалния период, когато Бом Бок направи поредната си силна серия, този път от 15:2, за да грабне водачеството при 75:68. Всичко обаче се реши в последните секунди, тъй като Дървоядите направиха финален опит да се закачат за съперника. Именно това и се случи при 83:80, когато Дървоядите разполагаха с възможност да изпратят мача в продължение, но стрелбата им от тройката не намери целта.

Така Бом Бок записва шестата си победа за сезона и застава на осмото място в класирането с актив от 6-8, докато Дървоядите са четвърти с 10-4.

Николай Мораров завърши с 20 точки и 17 борби за Бом Бок. Владимир Василев се отличи със 17 точки, 11 борби и 6 асистенции, а Тихомир Димитров също отбеляза 17 точки с 12 овладени топки.

Нелсон Бориславов постигна 17 точки, 11 борби и 8 асистенции за Дървоядите. Димитър Колев също наниза 17 точки, Даниел Диков приключи с 11 и 5 борби, а Васил Колчев допълни с 10 точки.

Снимка: НАЛБ

Още от Баскетбол

Виж всички