Гледай на живо

"Efbet Лига Live": Лудогорец с нова титла след изстрадан успех във Варна, утешителна победа за ЦСКА - София над Левски, а ЦСКА 1948 отива в Европа - на живо с Ангел Станков, Михаил Александров и Нико Петров

Треньорката на Фейгин: Представянето ѝ на Европейското беше доста добро

Треньорката на Фейгин: Представянето ѝ на Европейското беше доста добро

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на 16-о място на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия) вчера, а нейната лична треньорка Ина Лутай коментира, че представянето й е доста добро на фона на лошите условия за подготовка в София.

Фейгин завърши на 16-о място на Европейското във Финландия
Фейгин завърши на 16-о място на Европейското във Финландия

"Резултатът й е доста добър. Той идва на фона на условията, в които се готвеше в последните месеци, на студа, при който тренира. Климатикът в Зимния дворец не работи от няколко месеца и е непоносимо. Миналата година тя имаше травма, а и лятото реши да си вземе почивка и да се разтовари след толкова години денонощен труд. Най-хубавото е, че тя просто е в елита на фигурното пързаляне вече. Много е сложно да попаднеш на финал, когато представяш България на такъв форум. Тя дори с грешки, дори с пропуски в тренирането си, просто е там и вече е име в нашия спорт, а това не се е случвало от много години", каза Ина Лутай.

Тя добави, че ще бъде по-добре, ако в програмите на Фейгин бъдат включени по-сложни скокове.

"Със сигурност ще бъде по-добре ако технически в програмите вкараме още по-сложни елементи. Този сезон нямахме тази възможност да го направим. Нямахме възможност, защото наистина условията, при които тренираме са лоши. До този момент никога не съм си позволявала да говоря за това колко е студено, колко е трудно, но просто нервите и психиката на всички ни вече не издържа. Когато на пързалката е минусова температура няма как да излезеш и да тренираш троен аксел, защото колената и гърба ти отказват. Надявам се, че нещата ще се оправят и наистина ще имаме възможността да тренираме сложни елементи без да има опасност от травми. Тя самата в момента е много амбицирана. Върна се огромното й желание да постига резултати за България. Имаше едно отчаяние в края на миналия сезон, след олимпийските игри", добави Лутай, която е сестра на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова.

Тя каза още, че от федерацията ще поискат среща с министър Весела Лечева заради условията в Зимния дворец в столицата.

"Все още не съм имала среща с министър Лечева, защото в последните месеци подготовката ни премина по такъв начин, че не достигнахме до това да имаме среща с нея. Аз много я уважавам като специалист и като спортист, който има невероятни резултати. Сега след Европейското, още другата седмица ще поискаме среща с нея, да поговорим. Ние нямаме нужда от много. Искаме условията да не са чак толкова лоши, да не е толкова студено", заяви още Ина Лутай.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти