Кирил Георгиев стана шампион на държавното първенство по класически шахмат

Кирил Георгиев стана шампион на държавното първенство по класически шахмат

Реми в предпоследния кръг срещу Момчил Николов подпечата първото място за Кирил Георгиев на държавното първенство по класически шахмат за 2023 година. Турнирите при мъжете и жените за определяне на шампионите на България се провеждат в Гранд хотел „Милениум“ в София

Второто място продължава да заема Нургюл Салимова, която в последния кръг се изправя с черни фигури срещу Цветан Стоянов. Той, заедно с още шест състезатели, е само на половин точка след нея. „Драматично ще бъде разпределението на местата до осмо, какъвто е броят на наградите“, пишат от Българска федерация по шахмат 2022.

При жените Виктория Радева спечели срещу досегашния водач Белослава Кръстева в изключително оспорвана партия. По този начин Надя Тончева оглави еднолично класирането след успех срещу Светла Йорданова. Днес особено внимание привлича партията на първа маса: Адриана Николова - Надя Тончева.

Последният кръг започва от 9:00 часа днес, а от 14:00 часа ще се състои награждаването на победителите и закриването на надпреварата.

Първенствата са организирани от Българска федерация по шахмат 2022, спонсорирани от Palms Bet.

Още от Други спортове

Виж всички