Фетел: Пилотите от WRC не получават вниманието, което заслужават

Фетел: Пилотите от WRC не получават вниманието, което заслужават

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че пилотите в Световния рали шампионат (WRC) не получават вниманието, което заслужават. Германецът стори това по време на официалната пресконференция преди „Състезанието на шампионите“ в Швеция този уикенд.

Фетел обмисля възможността да участва в WRC
Фетел обмисля възможността да участва в WRC

„Аз съм голям фен на рали пилотите. Мисля, че те са страхотни, но не получават заслуженото внимание. Техните умения са невероятни, както и дисциплината им на пилотиране.

„Имам чувството, че когато аз стигна до даден завой, аз имам само отвертка и чук, докато те са с цял куфар с инструменти. Каквото и да се случи в завоя, те са подготвени“, обясни Фетел пред медиите.

По време на изказването си германецът бе прекъснат от световния шампион в WRC за 2003 година Петер Солберг, който го покани да изпробва една от колите, които са в неговата лична колекция. В отговор на това Фетел попита дали Солберг има застрахова, а отговорът на норвежеца бе, че той има повече вяра на Фетел, отколко на своя син Оливър, който в момента се състезава в WRC2.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички