Три тенис звезди станаха посланици на Рено

Три тенис звезди станаха посланици на Рено

С трима нови посланици в тениса стартира 2023 година автомобилният производител Рено: Диде де Гроот, Лука Ван Аше и Феликс Оже-Алиасим. През миналата година френският гигант стана премием партньор на турнира от Големия шлем “Ролан Гарос”.

Автомобилната компания обяви, че изпълнява ангажиментите, поети по инициативата “Дай 5”, фокусирана върху младите хора и приоритетните квартали във френски градове. През 2022 година Рено построи три тенис корта: в Марсилия, Лион и Гриви, като сега компанията има за цел с помощта на своите посланици да развие “Дай 5” в международен план.

“Рено с гордост съобщава, че ще подкрепя тези талантливи спортисти през следващите три години. Като оставим настрана техния спортен талант, това, което ни мотивира да обединим усилията си с тях, е техният начин на мислене и отдадеността им към човешките ценности, поддържани от Рено”, заяви главният маркетинг директор на компанията Арно Белони.

25-годишната холандска спортистка Диде де Гроот е действащата шампионка на Откритото първенство на Франция по тенис на сингъл за жени в инвалидни колички и настоящ номер 1 в света както на сингъл, така и на двойки. Между 2017 и 2022 г. тя печели впечатляващите 31 титли от Големия шлем – 16 на сингъл и 15 на двойки.

18-годишният французин Лука ван Аше е зрелищен тенисист. След като печели титлата на French Open за юноши през 2021 г. без нито един загубен сет, той грабва първата си титла на ATP Challenger в Португалия през декември 2022 г. и в момента е най-младият тенисист в топ 150.

22-годишният канадски тенисист Феликс Оже-Алиасим е световен номер 7 в ранглистата на ATP. Известен с усилията си както на корта, така и извън него, канадецът демонстрира голям потенциал през 2022 г., спечелвайки четири различни турнира.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти