Теа Арезу е Спортист №1 на Казанлък за втора поредна година

Теа Арезу е Спортист №1 на Казанлък за втора поредна година

За втора поредна година Теа Арезу от Спортен клуб „Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов спечели наградата Спортист на Казанлък. Тя беше отличена след гласуване на общинска комисия, а наградата беше връчена на традиционната церемония, която се състоя тази вечер в Града на розите. Теа Арезу има многобройни успехи на спортния терен през изминалата 2022 година, между които бронзов медал Европейското първенство за аматьори в Италия, както и признания от Българската спортна федерация по ММА.  

Плакет за второ място в класацията и грамота за висок принос в сферата на спорта в Казанлък получи Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“, а под номер три комисията класира състезателя  Любомир Богданов от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов, който е носител на наградата за Спортист на Казанлък през 2018 година. 

Статуетка за цялостен принос за развитието на спорта в община Казанлък беше връчена на Футболен клуб (ФК) „Розова долина“ с президент Георги Мермеклиев, а отбор на годината стана Волейболен клуб „Казанлък“ с председател Васил Аргиров и изпълнителен директор Деко Григоров. За треньор на 2022 година беше избрана Мариана Ламбова, която изведе не първите национални места ансамбъла и състезателките по художествена гимнастика на града.  

Отличени бяха и десетте най-добри спортисти на Казанлък, както и млади спортни надежди на града. Раздадени бяха и специални награди на най-малките спортисти, както и няколко отличия за личностни постижения. 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти