Гледай на живо

"Sportal Studio Live": Победи и силно представяне за българските отбори в Турция - на живо с отзивите след контролите на ЦСКА 1948, Лудогорец и Локомотив (Сф)

Червенков: ЦСКА не бива да прави негативни изводи от мача с японците

Бившият треньор на ЦСКА Ангел Червенков заяви пред "Тема Спорт", че ЦСКА - София не трябва да се притеснява от поражението с 0:1 от японския Санфрече (Хирошима).

ЦСКА - София показа базата в Турция, където провежда зимния си лагер
ЦСКА - София показа базата в Турция, където провежда зимния си лагер

"Със сигурност не бива да се правят някакви големи изводи в негативна посока от този мач. Все пак става въпрос за бронзовия медалист от японската Джей лига. Това е сериозен отбор, с отлична организация, много популярно име на треньорската скамейка.

Това е клуб, който купи голмайстора на българското първенство. Аз съм убеден, че Санфрече не би играл в контрола с всеки български отбор. Но когато им е предложен ЦСКА за съперник, то те са проверили, че "армейците" са лидери в България и затова са приели. В тези мачове не се търси отбиване на номера.

Иначе резултатите винаги имат значение, независимо дали става въпрос за официален или приятелски мач. Победата при всяко положение носи самочувствие и увереност както на футболистите, така и на треньорите и ръководителите. Тук обаче трябва да се погледне и срещу какъв отбор се е провел спарингът, на какъв етап от подготовката си, какви експерименти е предприел треньорският щаб", каза Червенков.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички