Вижте колекцията автомобили на принц Рение (и Албер)

Вижте колекцията автомобили на принц Рение (и Албер)

Покойният принц на Монако Рение остана в историята като страстен колекционер на редки автомобили и почитател на Формула 1, спомогнал за развитието на мита около Гран При на Монако по улиците на Монте Карло. Днес колекцията автомобили на принц Рение се съхранява в едноименния музей в Монако.

Починалият през 2005 година принц е събирал тези автомобили в продължение на 35 години и в колекцията влизат почти 100 класически коли, произведени предимно в Европа и САЩ.

Тук може да се види уникалното Бугати Type 35, с което Уилям Гроувър-Уилямс печели първата Гран При на Монако през 1929, както и караният от Себастиен Льоб Ситроен DS3 WRC, с който 9-кратният световен рали шампион спечели рали “Монте Карло” през 2013 година. През 2012 година 38 коли от колекцията бяха продадени на търг, тъй като принц Албер реши да реорганизира колекцията и да освободи място за нови попълнения.

Музеят заема пет етажа на специална сграда в района на Терасите на Фонтвил и работното му време е от 10 сутринта до 6 часа следобед, като почивните му дни са Коледа и 31 декември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти