Рали шампионите пропускат “Пампорово 2022”

Рали шампионите пропускат “Пампорово 2022”

Рали шампионите Мирослав Ангелов и Георги Гаджев няма да стартират в рали-спринт “Пампорово 2022”, въпреки че двамата се появиха с №1 в списъка със заявки за състезанието, което е този уикенд. От Мегапорт Рейсинг уточниха, че заявката е била изпратена “в резултат на техническа грешка” и обясниха, че автомобилът на тима е подготвен за макадам и следващия старт на Ангелов и Гаджев най-вероятно ще е на сняг в чужбина.

“Екипът ще приветства организирането на състезание на снежна настилка и в България”, се казва в съобщението на тима.

Рали-спринт “Пампорово” се провежда за втори пореден път, като в програмата са включени 4 скоростни отсечки с обща дължина 145,5 км. Церемониалният старт на състезанието е в събота от 16:30 ч. пред хотел “Пелерик”, а първата скоростна отсечка стартира в неделя в 10:00 часа.

В документите на състезанието е записано, че рали-спринтът се провежда на асфалт, което означава, че организаторите ще преследват добре почистени пътища, за да не е състезанието на сняг.

Заявки са подали 22 екипажа в 7 класа, като на старт ще застанат Пламен Стайков, Екатерина Стратиева, Костадин Щерев и др.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти