Ремко Евенепул предпочете Обиколката на Италия пред тази на Франция

Ремко Евенепул предпочете Обиколката на Италия пред тази на Франция

Белгийският колоездач Ремко Евенепул, който е световен шампион и победител от Обиколката на Испания тази година, обяви в сряда, че през 2023 година ще участва в Обиколката Италия, а не в Тур дьо Франс.

Фламандското 22-годишно чудо разкри чакания си избор с кратко видео, което публикува в социалните мрежи от Амалфи, Южна Италия.

"Ще се състезавам на Джирото през 2023-а, ще бъде специално, защото ще бъда с цветната фланелка на световен шампион, чакам с нетърпение", обясни той.

Това не е голяма изненада, тъй като шефът на отбора му "Куик Степ" Патрик Льофевр винаги е казвал, че предпочита Евенепул да изчака до 2024 година за Обиколката на Франция, която е считана за най-престижната от трите големи европейски Тура (на Франция, Италия и Испания).

Изборът му е логичен, тъй като Обиколката на Италия ще предложи през следващия май три етапа по часовник с обща дистанция от 70,6 км, в които белгиецът е специалист.

"Знам, че след успеха ми в Испания има много хора, които искам да се видят бързо на Обиколката на Франция, но аз съм способен. Трябва да се напредва стъпка по стъпка", каза Евенепул през октомври.

Снимки: Gettyimages

Още от Други спортове

Виж всички