Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 1:0 /почивка/

Наказаха Фернандо Вердаско за два месеца заради допинг

Наказаха Фернандо Вердаско за два месеца заради допинг

Испанският тенисист Фернардо Вердаско бе наказан да не играе два месеца заради употреба на допинг, съобщи в сряда Международната агенция за интегритет в тениса (ITIA).

39-годишният състезател, който е бивш номер 7 в световната ранглиста, даде положителен тест за забранения препарат метилфенидат през февруари. Наказанието му е по-малко, тъй като Вердаско е забравил да поднови разрешителното си за теравпевтична употреба на медикамента.

Следи от метилфенидат, който е стимулант на централната нервна система, бяха открити в урината на спортиста по време на участието му на турнир от серията "Чалънджър" през февруари в Рио де Жанейро.

ITIA все пак прие защитата на Вердаско, че той има разрешение за терапевтична употреба на забранения стимулант, но е забравил да го поднови. Тя прецени, че играчът "не имал намерение" да лъже и намали наказанието му от 2 години на 2 месеца.

Така испанският ветеран, който е полуфиналист от Откритото първенство на Австралия от 2009 година, ще може да играе отново след 9 януари 2023 година.

Още от Тенис

Виж всички