ЦСКА почита Велик Капсъзов в атрактивен турнир 

ЦСКА почита Велик Капсъзов в атрактивен турнир 

На 17 декември клуб ЦСКА организира международен турнир по спортна гимнастика по двойки. Надпреварата носи името на една от легендите на този спорт у нас - Велик Капсъзов. Според регламента всяка двойка ще се състои от един младеж и една девойка. Състезанието ще  се проведе в пет кръга. При всеки кръг образуването на общия сбор започва отначало. JOKER ще удвоява оценките на състезателите в петте кръга на предварително заявен уред. Турнирът е за състезатели от 14 до 18 години и ще се проведе в зала "Раковски" от 10 часа.

Велик Капсъзов е участник на олимпийските игри през 1956, 1960 и 1964 година. Първият българин носител на олимпийски медал в  този спорт - бронз на халки от Олимпиадата през 1960 година в Рим. Бронзов медалист е на халки от европейското първенство през 1959 година и носител на титлата в същата дисциплина от европейските първенства през 1961 и 1963 година. Носител е на три медала от Универсиадата в София през 1961 година -  бронз в индивидуалния многобой и злато на халки и на успоредка.

"Искам да благодаря на Йордан Йовчев и “Българската федерация по гимнастика” както и на СК “Спортна гимнастика ЦСКА” и специално на Милко Танкушев за предоставената възможност и поканата да посвети този турнир на баща ми Велик Капсъзов. Дълбок поклон на благодарност и респект за това , че не забравяте историята която е основа на нашето бъдеще и възпитание на нашите деца. Успех и продължавайте да тренирате и възпитавате децата по начина по който години наред го правите", сподели синът на легендата Даниел Капсъзов.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти