Чикаго Файър ще опита да продаде Станислав Иванов

Чикаго Файър ще опита да продаде Станислав Иванов

Отборът на Станислав Иванов Чикаго Файър ще се опита да продаде българския футболист през януари, съобщава hottimeinoldtown.com. 23-годишният бивш младежки национал ще бъде оставен без специална протекция за избор в разширителния драфт от новия клуб в лигата Сейнт Луис Сити, който в петък ще попълни състава си от играчи от другите отбори в първенството.

"Българското крило рядко играе за Файър и е огромна трансферна грешка. Той по всяка вероятност ще бъде продаден през януари, а със сигурност няма да бъде сред защитените играчи за селекция в разширителния драфт", коментира изданието.

Основаният преди три години Сейнт Луис Сити влиза в МЛС за новия сезон през следващата пролет и сега ще може да събере състав от играчи от другите клубове срещу компенсация, но само от списък, в който попадат предварително обявените незащитени за избор футболисти.

Иванов беше привлечен от Левски срещу 300 хиляди евро през декември 2020 година. Той има контракт с Чикаго до края на 2023 година с опция на клуба за още един допълнителен сезон. Българинът записа 921 игрови минути в 16 официални срещи с 1 гол, но по-често беше резерва или не попадаше в групата, като пропусна и някои мачове заради контузия.

Футболистът в момента е в България след края на сезона в МЛС, в който Файър завърши на 12-о място в Източната конференция и не успя да се класира за плейофите.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти