Еди Хау заговори за трофеи в Нюкасъл

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау заяви, че липсата на трофеи дълго време трябва да се приеме като двигател към успехи, а не като бреме. “Свраките”, които не са печелили нищо от Купата на Панаирните градове през 1969-а година насам, са се радвали за последно на местна почва дори още по-рано – те имат Купа на Англия през 1955-а. Така сушата откъм трофеи при тях е 53 години.

Утре отборът посреща Кристъл Палас на своя “Сейнт Джеймсис Парк” в третия кръг на турнира за Купата на Лигата.

Големи имена идваха и си отиваха от този клуб, но никакво значимо отличие не беше внесено в клубната витрина, сериозните успехи убягваха на клуба и сега Хау иска да промени това. Очакванията са големи, след като отборът беше поет от богати арабски инвеститори. Все пак миналата година те трябваше да се спасят от изпадане, а сега след впечатляващ рейд се настаниха в топ 3.

Попитан дали липсата на трофеи в комбинация с финансови възможности е бреме, треньорът отговори: "Не знам дали “бреме” е правилната дума. Опитвам се да гледам на този въпрос от друг ъгъл. Тъй като това не е правено от доста време и ние имаме шанс да създадем наша, нова история. И да оставим някакво наследство, печелейки нещо".

"Това трябва да го приемем като двигател за успехи, като мотивация, а не като натиск, който е негативен за нас”, допълни мениджърът.

Хау не крие амбицията си той да сложи край на липсата на трофеи, продължаваща повече от половин век. И това рязко контрастира с изказванията на предишния собственик Майк Ашли, който винаги подчертаваше как е важно да се оцелее във Висшата лига.

"Където и да отидеш, искаш да оставиш своя отпечатък по положителен начин, надяваме се и за бъдещето, защото Нюкасъл ще живее още много, много години. Искаш да бъдеш запомнен като човек, който се е грижил за клуба и когато си тръгнеш, да си направил този отбор добро място за работа”, разсъждава философски мениджърът.

"Не знам къде ще стигнем този сезон, но със сигурност се надявам да е по-добре от предишния. Не можеш да предвидиш футбола и затова всички обичат играта толкова много. Защото никога не можеш да кажеш какво ще се случи. Единственото нещо, което можем да контролираме, е нивото на усилията ни и нашата ангажираност към това, което правим”, завърши Хау.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти