Аржентина се опитва да спре 6000 хулигани и престъпници за Мондиала

Аржентина се опитва да спре 6000 хулигани и престъпници за Мондиала

Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, с доказана практика в незаконни сдружения и дори задлъжнели за храна, са част от списък от 6000 аржентинци, на които няма да бъде позволено да влизат на стадионите на Световното първенство в Катар, съобщи градската управа на Буенос Айрес в понеделник.

Опитваме се да ограничим т.нар “износ на насилие” в Катар. Насилниците са тук, но не изключване някои вече да са стигнали там. Искаме да върнем мира във футбола и насилниците да са извън стадионите", каза министърът на правосъдието и сигурността на града Марсело Д'Алесандро в интервю за местна радиостанция.

Те, хората със забрана, са доказани участници в т.нар барас бравас-групировки (крайни ултраси, основно занимаващи се и с криминална дейност - б.р.). Много от тях имат криминални регистрации за хулигански и друг тип престъпления, други просто са в списъците на полицията като част от "trapitos" (хора, през целия си живот са се занимавали със забранени улични бизнеси - б.р.). Има и група хора, които няма да пътуват, тъй като са с дължими плащания за издръжка към бившите си партньорки, с които са разведени, или които са родители на техни деца, макар и без брак”, очерта още картината министърът.

Висшият полицейски чиновник допълни, че амбицията им за контрол на влизащите в Катар допълнителното изпращане "както винаги на световните първенства, делегации от различни полицейски служители от страната, които да работят заедно с катарските органи за сигурност".

През юни министерството на националната сигурност подписа споразумение за сътрудничество с посолството на Катар, за да попречи на аржентински хулигани, особено с криминални прояви, да присъстват на Световното първенство.

Сред въпросните 6000 човека, които са в забранителния списък, влизат 3000, които по принцип нямат достъп до мачовете в аржентинските градове или поне така се предполага.

Скалони смята, че Джовани Ло Селсо е незаменим за Аржентина
Скалони смята, че Джовани Ло Селсо е незаменим за Аржентина
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички