Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Иван Влъчков спечели "Писта Бургас" в своя клас

Иван Влъчков спечели "Писта Бургас" в своя клас

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана първи в състезанието за „Писта Бургас“ в своя  лас Туринг. Надпреварата беше втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. 

Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели в откриващия старт за сезона в София и сега записа нов успех, който го затвърди на върха в шампионата преди последния кръг на „Серес“ следващия месец.

Влъчков беше най-бърз в квалификацията и потегли от полпозишън. Вторият до него Димитър Кондев с Хонда Сивик получи повреда още на старта и отпадна. Така Иван поведе пред Кристиян Христов (Хонда Сивик) също от ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък. 

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред пред Христов, а на 3-та позиция излезе Стоил Неков (Хонда Сивик), който навакса от по-задна позиция. Технически проблем в 14-та обиколка обаче принуди Неков да спре.

До финала Влъчков спечели необезпокояван, а в края Христо бе изпреварен от Станислав Владимиров с Опел Астра, тъй като имаше проблеми с двигателя, който вървеше на по-малко цилиндри. 

"Стана чудесно състезание с великолепна организация и със силна конкуренция. Трасето бе технично и не прощаваше грешки, каза Влъчков. - Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми. Без тях нямаше да се справя."

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти