Милев и Нестеров ще играят за титлата на двойки в Созопол

Милев и Нестеров ще играят за титлата на двойки в Созопол

Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха за финала на двойки при мъжете на турнира по тенис в Созопол с награден фонд от 15 000 долара.

В изцяло български полуфинал на кортовете на комплекса "Санта Марина" Милев и Нестеров се наложиха с 3:6, 6:4, 11-9 над поставените под номер 3 в схемата Габриел Донев и Симон Антъни Иванов.

Младите Милев и Нестеров поведоха с 3:0 гейма в първия сет, но по-опитните Донев и Иванов спечелиха шест поредни гейма и взеха откриващия сет.

Във втория двете двойки печелеха подаванията си в първите седем гейма преди Милев и Нестеров да направят пробив за 5:3. Донев и Иванов веднага успяха да го върнат, но последва нов рибрейк, с който Милев и Нестеров взеха втория сет с 6:4.

В дългия тайбрек до 10 точки се случиха няколко обрата. Първо Донев и Иванов поведоха с 6:2 точки, но съперниците им нанизаха шест поредни, за да поведат на свой ред с 8:6 точки. Поставените под номер 3 обаче стигнаха до мачбол при 9:8 точки, но с три поредни точки Милев и Несторов измъкнаха мача след 11:9 точки.

На финала техни съперници ще бъдат поляците Макс Касниковски и Олаф Печковски, които победиха с 6:1, 6:1 турчина Туджай Дюран и поляка Яша Шайрих.

При женските двойки финалът ще бъде без българско участие, след като Денислава Глушкова и Гебриела Михайлова отстъпиха с 3:6, 1:6 на поставените под номер 4 в схемата Илона Гиороайе (Румъния) и Ребека Щолмар (Унгария).

Във финала техни съпернички ще бъдат поставените под номер 1 Ирина Хромачова (Русия) и Елена Малигина (Естония).

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички