Живко Желев определи целите пред Янтра (Габрово)

Янтра (Габрово) представи днес новия си старши треньор Живко Желев. Бившият централен защитник е в Града на Рачо Ковача вече трети ден. 

Треньорската му кариера дотук най-вече се свързва в дългогодишния му престой в Литекс във Втора лига, а доскоро беше асистент на Стамен Белчев в ЦСКА - София II.

Треньор от "Армията" пое Янтра
Треньор от "Армията" пое Янтра

"Вече два дни има една приятна емоция. Голям процент от футболистите тук са честни и аз съм "За" това нещо. Има опитни, покрай които да израстват младите. Отборът е подкрепян от града и дано с добри игри да се увеличи бройката на феновете. Но щом идвам по средата на първия полусезон, значи нещата не са ОК, но се надявам, че бързо ще си стъпим на краката", започна Живко Желев по време на представянето си.

Стамен Белчев: Радвам се за Живко Желев
Стамен Белчев: Радвам се за Живко Желев

След това той разкри и футболната си философия, която ще се опита да наложи и в Габрово. "Искам да практикуваме комбинативен, бърз и резултатен футбол и да изграждаме играчи. Стадионът е един от най-добрите стадиони като качество на терен за Б и А група. Организацията е над нивото на Втора лига. Така че има перспектива Янтра да върви във възходяща линия. Щабът остава без промяна, като Петко Петков ще бъде треньор на вратарите, а Николай Василев и Искрен Писаров остават мои помощници.

В тренировките е важно на футболистите да им харесва това, което правят, а също така искам и феновете ни да са горди с отбора си. Два дни тренираме и смятам, че имаме нужния потенциал. Събрани са страхотни момчета. Физически отборът е подготвен много добре, за което искам да благодаря на Сашо Ангелов. Надявам се в най-скоро време да се върнем на победния път".

В неделя в среща от 12-ия кръг на Втора лига габровци гостуват на Ботев (Пловдив) II, като и двата отбора са под чертата на изпадащите. От тази гледна точка мачът има особен заряд и може да промени пътя на всеки от участниците в него. Габровци са на 16-о място с 12 точки, докато Ботев (Пловдив) II е последен с 6.

"Трябва да се изкачим нагоре. Когато си под чертата футболистите са неуверени, но с победите ще дойде и увереността. И тогава ще си възвърнат самочувствието. Най-важното е да играеш печеливш футбол. Ще имаме мачове, в които ще побеждаваме с два гола разлика, ще имаме и такива с един гол, които за мене са най-сладките.

Убедени сме, че можем да вземем нещо от Ботев Пловдив 2. Провеждаме разговори всеки ден отделно с играчите и с отбора. Но за да имат футболно самочувствие, всичко зависи от нас и от тях. Ботев Пловдив 2 е млад отбор, има и чужденци. Играе бърз футбол, с нестандартна схема. Така че се подготвяме по най-добрия начин за това", обясни новият треньор на Янтра.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти