Без Sofia Open догодина?

Тенис турнирът от сериите АТР 250 в София - Sofia Open - няма да се проведе догодина у нас, разкри журналистът Петьо Борисов в предаването “Break point” по Max Sport.

“Както обявихме и в предаването преди малко - София Оупън пре 2023-а няма да има. Информацията е неофициална. Три независими един от друг източника потвърдиха пред екипа ни, че турнирът се мести на “екзотично” място. Споменаваните локации са две - Австралия и Финландия”, пише във “Фейсбук” страницата на предаването.

Sportal.bg припомня, че новият шампион на надпреварата Марк-Андреа Хюслер още в интервюто си след края на финала му с Холгер Руне спомена, че може да не защитава титлата си догодина, защото видял, че Sofia Open бил насрочен за януари и съвпадал с мачовете за “Купа Дейвис”.

Ако информацията на “Break point” е вярна обаче българските фенове изобщо няма да гледат АТР турнир на родна земя през 2023-та.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички