България завърши на девето място на Европейското по плажен тенис в Гърция

България завърши на девето място на Европейското по плажен тенис в Гърция

България завърши на девето място в отборното класиране на 15-о издание на Европейското първенство по плажен тенис на остров Крит (Гърция).

В състезанието взеха участие 76 състезатели от 20 държави. Също така 9 тенисисти от топ 10 на световната ранглиста по плажен тенис се включиха в шампионата.

Турнирът създаде доста изненади, като френските отбори спечелиха два от трите златни медала за първи път в историята на събитието. Италия триумфира в отборното класиране, както във всяко предишно издание на шампионата. На второ място се класира Франция, а на трето място Испания.

България участва с пълен състав от две женски и две мъжки двойки и записа шест победи.

България беше представена при жените от двойките Диана Митева/Карина Димова и Калина Петкова/Раяна Първанова, а при мъжете от двойките Стефан Пенков/Пламен Фотев и Николай Лазаров/Николай Зиколов.

България е традиционен участник и също така домакин на Европейски първенства по плажен тенис. Пет от тези първенства са проведени в нашата страна.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички