Във Франция сериозно захапаха Меси за замърсяване на околната среда

Във Франция сериозно захапаха Меси за замърсяване на околната среда

Личният самолет на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси е извършил 52 полета през миналото лято, пише вестник "Екип". От тях 30 са били междуконтинентални и 14 трансатлантически. Футболистът е летял пет пъти между Буенос Айрес и Маями, а също така има три полета между столицата на Уругвай Монтевидео и Маями. Освен това нападателят е летял до или от Барселона седем пъти през лятото. Меси има няколко полета между Европа и Южна Америка, а освен това е летял до Бразилия

Според изданието, общите емисии на въглероден диоксид на самолета възлизат на 1502 тона - толкова, колкото средностатистическият жител на Франция би отделил за 150 години. 

Вестник "Екип" уточнява, че не само аржентинецът е използвал самолета, а и семейството му. В началото на септември Меси беше критикуван за това, че е летял от Париж до Нант за мач на Пари Сен Жермен със самолет, тъй като пътуването с влак или автобус отнема един час повече. От март 2021 година във Франция е в сила закон за климата, който предполага забрана за полети в страната, ако пътуването с влак отнема по-малко от 2.5 часа. Забраната обаче не важи за частни самолети.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти