Международната федерация по борба утвърди квалификационния процес за Париж 2024

Международната федерация по борба утвърди квалификационния процес за Париж 2024

Международната федерация по борба (UWW) утвърди квалификационния процес за Париж 2024, където 288 борци ще се борят за 18 комплекта медали в категориите класически стил, свободен стил и жени. За България квалификациите ще започнат на световното първенство през 2023, на което домакин все още е Красноярск между 16 и 24 септември, но това може и да се промени предвид войната в Украйна. Четиримата медалисти във всяка категория ще печелят квоти за страните си, а загубилите в схватките за бронз ще имат преборване за още едно място.

Втората фаза e европейска квалификация между 4 и 7 април 2024, като нейният домакин не е ясен. В нея квоти за страните си ще печелят финалистите във всяка олимпийска категория.

Третата фаза е световна квалификация между 9 и 12 май също с неизвестен домакин. Квоти ще печелят 36-имата финалисти в олимпийските категории, докато двамата бронзови медалисти ще имат преборване за още една.

В последната фаза ще се включат състезателите, които са останали без квоти в европейските, панамериканските и азиатските квалификации.

Още от Бойни спортове

Виж всички