Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Австралия - Дания

Община Разград награди европейския шампион Лъчезар Вълчев и бронзовата евромедалистка Фатме Шабан

Община Разград награди европейския шампион Лъчезар Вълчев и бронзовата евромедалистка Фатме Шабан

Двама състезатели, заели призови места на европейски първенства получиха парични награди от Община Разград. Средствата в размер на по 1000 лв. за всеки един от медалистите - лекоатлета Лъчезар Вълчев и боркинята Фатме Шабан връчи зам.-кметът Мирослав Грънчаров. Парите са част от резерва, предвиден в наредбата за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в община Разград.

Седемнайсетгодишният Лъчезар Вълчев през лятото стана европейски шампион на троен скок на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки, а дни преди него бронзов медал от Европейското първенство по борба за юноши и девойки в кат. 59 кг. извоюва 18-годишната Фатме Шабан.

Треньорът Красен Цонев от спортния клуб по лека атлетика „Лудогорец“ съобщи, че лекоатлетите от Разград вече имат извоювани 30 медала за тази година, а постижението на Лъчезар от Европейското е първо за тази възраст за България.

На борците още им предстоят състезания, а Фатме Шабан се подготвя за Световно първенство, разказа самата тя. Младата състезателка вече е студентка в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, но продължава и спортната си кариера в разградския клуб по борба.

Освен паричната премия двамата състезатели получиха и по още един подарък: наскоро излязлата от печат книга  „Николай Антонов – Таланта. По виража“ от Иван Нанков. Книгата е отпечатана с подкрепата на Община Разград. След премиерата й в София предстои и представяне в Разград през октомври.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров отправи поздравления освен към талантливите състезатели и към техните треньори. „Благодаря ви за усилията, с които вдъхновявате децата, оценявате и развивате качествата им в правилна посока. Заслугата за успехите им е и ваша, но не са за подценяване и усилията на младите хора да стигнат до международно ниво, както е при Фатме и Лъчезар“, обърна се той към наставниците на лекоатлетите и борците Красен Цонев и Дениз Хамид.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти