Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Сф) - Металист (Харков) 1:0

Ал-Хелаифи се усъмни във финансирането на Барселона

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи даде любопитно интервю пред Politico, в което се усъмни в начина, по който Барселона финансира лятната си селекция. Както е известно, каталунците активираха няколко финансови лоста като например продажбата на акционерен дял от своето телевизионно студио. Шефът на парижани също така за пореден път осъди пропадналия проект за Суперлигата.

“Дали е справедливо? Не, не е справедливо… Дали е законно? Не съм сигурен. Ако сега им го позволяват, други ще направят същото. УЕФА, разбира се, си има свои собствени регулации. Със сигурност ще прегледат всичко. Наистина съм убеден, че никой няма да позволи Суперлигата да се случи. Трябва да мислим за всички, а не само за нас. Суперлигата се отнасяше само за участниците в нея. Никога не бих се присъединил в подобен проект”, коментира Ал-Хелаифи, който миналия петък също засегна темата с финансирането на клубовете. 

“Новите правила за финансова стабилност са позитивно развитие. Но трябва да внимаваме. Опасните нива на дългове и магическите капиталови споразумения не са устойчив път”, каза тогава той на среща със свои колеги от европейския футбол. 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички