Христомира Поповска е поставена под номер 2 в схемата при жените на международен турнир по бадминтон в Гватемала

Христомира Поповска е поставена под номер 2 в схемата при жените на международен турнир по бадминтон в Гватемала

Българката Христомира Поповска е поставена под номер 2 в схемата на международния турнир по бадминтон в Гватемала, който ще се проведе от 28 септември до 2 октомври. Първата съперничка на Поповска ще бъде представителката на домакините Луиза Сантисо Алфаро, а при успех българката ще се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

Междувременно,  13 български състезатели ще участват на международния турнир по бадминтон в Загреб (Хърватия), който ще се състои от 29 септември до 2 октомври.

В надпреварата ще стартират Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Илиян Стойнов, Станимир Терзиев, Евгени Узунов, Иван Панев, Пейо Бойчинов, Калояна Налбантова, Михаела Чепишева, Цветина Попиванова, Гергана Павлова и Таня Иванова.

Даниел Николов е номер 2 в схемата при мъжете, а Иван Русев е трети поставен. Те ще играят на старта срещу квалификанти, а Димитър Янакиев излиза в първия кръг срещу Валентин Сингер (Франция).

При жените европейската шампионка до 19 години Калояна Налбантова започва с двубой срещу водачката в схемата Хсиан Ти Ли от Тайван.

Квалификациите ще започнат на 29 септември, а мачовете от основната схема ден по-късно.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти