Гледай на живо

Мароко - Испания 0:0

Завърши пореден турнир на Interactive Tennis ITL

Завърши пореден турнир на Interactive Tennis ITL

През уикенда се проведе традиционният вече любителски турнир – Santa Marina Open. Надпреварата се състоя за девета поредна година и този път се играха формати – сингъл мъже/жени, смесени двойки, както и двойки мъже.

При мъжете над всички беше Атанас Апостолов, докато при дамите безапелационен шампион стана Ваня Желязова. Двамата спечелиха големите награди – уикенд за двама в Свети Иван Рилски в Банско.

При двойките мъже доминираха архитект Симеон Симеонов и Милен Балтов, които участваха в този турнир за девети пореден път. При смесените двойки обаче зрителите станаха на изключително солиден тенис и дуетите оставиха доволни зрителите. Мадлен Дойчинова и Адриан Петров трябваше да защитават титлата си, но допуснаха загуба на старта в групите с 1:2 от Искра Бочева и Симеон Симеонов. Въпреки нея, те успяха да продължа към квалификационната фаза, а на полуфиналите елиминираха семейство Балтови, които участваха за пръв път в турнира, откакто се присъедини новият член на семейството им – Алин.

Във финалния двубой те срещнаха двойката Ваня Желязкова и Кирил Янков, които преди старта на тура не бяха потвърдили участието си във формата със смесените двойки. Двамата играха заедно за пръв път и те по подобие на съперника на финала си допуснаха загуба от семейство Балтови. При полуфиналите те се справиха драматично над Искра и Симеон, които имаха превес в решителната част, ала това не се оказа достатъчно да достигнат до последния мач. Във финалния дуел двете двете двойки си размениха по един сет и всичко трябваше да се решава в шампионски тайбрек. В него Мадлен и Адриан поведоха с 6:0, но някак допуснаха изравняване на резултата. Това не ги демотивира, а напротив – стигнаха до шампионска точка, която също беше пропиляна, за да може да допуснат пълен обрат.

Ваня и Кирил за първи път станаха шампиони при смесените двойки, а всички дуота получиха награди от Борн. Домакините бяха организирали и ваучер уикенд в Банско за един от всички участници, като томболата отреди той да отиде в Кирил Янков.

Всички състезатели получиха награди от Weekend Tour и Melli gel. Следващото събитие е след по-малко от две седмици в град Сандански, където любителите на аристократичния спорт ще имат възможността да се потопят в минералните извори на Интерхотел Сандански и поиграят любимата игра. Повече информация за уикенд тур може да намерите на техния сайт www.weekebdtour.bg.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички