Надал напусна Laver Cup заради личните си проблеми

Рекордьорът по титли от “Големия шлем” с 22 Рафаел Надал се оттегли от по-нататъчно участие в турнира Laver Cup след емоционалния първи ден, в който заедно с Роджър Федерер проведоха последния професионален двубой на Маестрото в легендарната му кариера.

Единствената причина Надал да присъства в Лондон за Laver Cup бе именно мачът на двойки с Федерер, за когото великият швейцарец го е предупредил около десет дни преди да обяви официално приключването с тениса.

Надал има сериозни лични проблеми покрай усложнения в бременността на съпругата му, които се появиха още преди началото на US Open.

На мястото на Матадора в Laver Cup за отбор “Европа” ще играе Камерън Нори. Матео Беретини пък ще замени Федерер.

Надал: С Федерер си тръгва и важна част от мен
Надал: С Федерер си тръгва и важна част от мен

“Беше важно да съм тук, защото знаех колко ще е важно и за него (Роджър Федерер). Имаме доста близки отношения от известно време насам. Задълженията ни в съвета на играчите предполагат да си говорим често за всякакви теми. Също така много добре знам какво е постоянно да те измъчват контузии и да си мислиш, че краят на кариерата ти е близо.

Важно е за него, че се отказа по такъв начин, защото е много тежко да си вечно контузен и усилията ти да не се отплащат с възстановяване. 

Така че ето ме тук с него, въпреки личните ми проблеми. Аз съм много чувствителен човек и не ме притеснява да се разплача публично. Понякога е полезно да се отърсиш от всичките емоции. Част от живота ми свършва, така че и за мен е труден момент.

Последните няколко седмици бяха много трудни в личен план, спах само по няколко часа на ден. Имаше постоянен стрес. Ситуацията вкъщи е по-сложна от обикновено. Трябваше да се справям с различен тип напрежение в сравнение с това на професионален спортист.

За щастие, нещата се подобряват и затова имах възможността да съм тук, което беше много важно за мен. Но не съм добре, не съм готов и няма да играя повече (в турнира). Имам много важни лични проблеми”, обясни Надал.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти