Федерер през сълзи: Това бе невероятно пътешествие

Легендата Роджър Федерер окончателно се оттегли от тениса. На 41 години той прецени, че е време спре с любимата си игра и да се отдаде на други занимания. Причина за това са и контузиите, които го измъчваха в последните години. Маестрото все пак зарадва почитателите си с един последен мач. Той и големият му съперник Рафа Надал се изправиха срещу Джак Сок и Франсис Тиафо в двубой за "Лейвър къп" в Лондон. След края на срещата Федерер не сдържа сълзите си пред микрофона на Джим Къриър.

"Беше невероятен ден. Казах на момчетата, че съм щастлив, не съм тъжен. Страхотно е, че съм тук. Насладих се на всичко, което ми бе за последно. Заради присъствието на другите играчи, семейството ми, феновете, не почувствах толкова голям стрес. Радвам се, че стигнах дотук. Мачът беше страхотен. Самият аз изпълних своите очаквания. Да играеш с Рафа в един отбор и да бъдеш обграден от толкова добри тенисисти и приятели е прекрасно", заяви Федерер.

"Не исках да се чувствам самотен в последния ми мач. Тенисът може да бъде доста самотен спорт понякога. Затова сега исках да бъда част от отбор, защото дълбоко в сърцето си аз съм отборен играч. Винаги съм обичал да съм част от подобно нещо. Благодаря за всичко, което направихте през годините - Анди, Томас, Новак, Матео, Кам, Стефанос, Рафа и всички останали. Беше удоволствие да играя на всички "Лейвър къп" през годините. Точно на такова изпращане се нядавах, така че ви благодаря!", сподели още Роджър.

"Никога не съм очаквал да стана спортна икона. Просто се радвах да играя тенис. Но се получи невероятно пътешествие и бих го направил отново. Беше уникално, много се забавлявах, благодаря на всички! Толкова много хора ме подкрепят, както и вие тази вечер, това означава всичко за мен", каза още швейцарецът.

Когато бе попитан за семейството, той призна, че едва намира сили да говори и сълзите потекоха с пълна сила.

"Много се забавлявах в последните 13 години. Всички са тук, момчетата, момичетата, съпругата ми, която толкова ме подкрепя. Тя можеше да ме спре много отдавна, но продължи да бъде зад мен и ми позволи да продължа да играя, затова й благодаря! Благодаря и на моите родители, които са невероятни. Има толкова много хора, на които да благодаря. Това е фантастична вечер. Това бе невероятно пътешествие!", завърши Маестрото.

Още от Тенис

Виж всички