Галтие за бъдещето на Неймар: Може да има изненади

Галтие за бъдещето на Неймар: Може да има изненади

Наставникът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие не отрече, че има възможността Неймар да напусне клуба, но шансът това да се случи е много малък. Специалистът говори и за отношенията между бразилеца и Килиан Мбапе.

По време на победата над Монпелие с 5:2 двамата не се разбраха кой да изпълни дузпа. Мбапе бе пропуснал наказателен удар по-рано в мача, но поиска да бие и втори, като Неймар не му позволи. Мбапе вкара гол после по време на срещата, но отказа да празнува.

Попитан дали Неймар ще остане в клуба, Галтие отговори: “По време на трансферния прозорец може да има изненади. Ней не е искал да си тръгне. Той се представя добре в мачовете и тренировките”.

Според треньорът проблем между Неймар и Мбапе не съществува. "Няма неудобство. Ние направихме план, казахме си каквото имахме да си казваме един на друг. Мога да потвърдя напълно честно, че това бе добра седмица, като всеки работи здраво, за да се подготви за мача с Лил. Бях на всяка тренировка през седмицата и всеки инцидент от мача с Монпелие бе забравен още на другия ден", каза Галтие.

Специалистът призна, че клубът не е приключил със селекцията и се надява да бъдат привлечени още играчи: “От август до 13 ноември ще играем всеки три дни. Кампос, президентът и аз сме определили играчите, които могат да допринесат с нещо. Но имаме много играчи с договори, които трябва да продадем, за да намалим състава. Има разлика между икономическата страна и спортната страна. Бързаме. Фактът, че тези играчи не пристигат сега, за да могат да се интегрират възможно най-бързо в новата среда и нашата система ни вреди”.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички