Ивет очаквала изненадата в историческия финал на 100 метра

Ивет очаквала изненадата в историческия финал на 100 метра

Топспринтьорката ни Ивет Лалова-Колио не е изненадана от златото на германката Джина Люкенкемпер на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен (Гер). Голямата ни звезда в кралицата на спортовете присъства на шампионата като гост и изгледа на живо финалите на 100 метра при мъжете и жените.

“Очаквах да има изненада от страна на германката Люкенкампер, защото тя винаги избухва на големи състезания. Всички бяха убедени, че Камбунджи ще спечели златото, заради контузията на Дина-Ашър Смит. До 50-ия метър всичко вървеше по този план. Явно обаче под въздействието на публиката германката се вдигна и след като вървеше пета на половината дистанция, направи уникален финал и измъкна златото на швейцарката.

Кървава драма донесе на Германия европейската титла на 100 метра при жените
Кървава драма донесе на Германия европейската титла на 100 метра при жените

При мъжете Ламон Джейкъбс доказа, че е наистина голямото име в европейския спринт. Преди месец на световното се отказа заради контузия, но сега отново блесна”, коментира Ивет пред пратеника на “Мач Телеграф” в Мюнхен.

Както е известно, Джина Люкенкемпер измъкна победата с 10,984 сек. Швейцарката Камбунджи остана втора с 10,989 сек, въпреки че направи реакция с 4 стотни по-добра от съперничката си - 0,147 срещу 0,184 сек. Двете бяха обявени с еднакво време, но титлата отиде в Германия. Тя бе първата след 12 години прекъсване.

Люкенкемпер вече има пет медала от европейски, като в Берлин през 2018 г. взе сребро на 100 м и бронз в щафетата, а преди това в Амстердам също бе два пъти трета.

Още от Лека атлетика

Виж всички