Хюндай: Отново ще се борим за победата!

Сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC) стартира много трудно за Хюндай – развитието на хибридния i20 Rally1 изостана сериозно и в първите ралита Ойт Танак и Тиери Нювил се бореха с ненадеждни и бавни автомобили.

Но след това положението се промени – колите останаха ненадеждни, но станаха по-бързи. А в рали „Сардиния” Танак успя да преодолее всички технически трудности и взе първата си победа за сезона. После дойде и победата му във Финландия, където тимът записа второ поредно рали без технически проблеми, а Танак разполагаше с бърз автомобил.

Този уикенд е рали „Ипр” в Белгия, където големият фаворит за победата е другият пилот на тима – Тиери Нювил. Нювил беше една класа над съперниците си миналата година и сега няма търпение да повтори този успех, за да вземе първата си победа за 2022. И временният шеф на тима Жулиен Монсе споделя този оптимизъм.

Слух: Танак напуска Хюндай?
Слух: Танак напуска Хюндай?

„Уверени сме в шансовете ни в Белгия – обясни Монсе. – Победата във Финландия показа, че разполагаме с надежден и бърз автомобил. Миналата година се представихме силно в Ипр и записахме отлична двойна победа. В хода на рали „Хърватия” показахме, че и новата ни кола е много бърза на асфалт, така че имаме надежда за победата!”

Танак спечели за трети път рали "Финландия"
Танак спечели за трети път рали "Финландия"

И за да стане още по-интересно, прогнозата за уикенда е, че ще вали, така че трудните белгийски етапи ще станат още по-тежки за екипажите и атрактивни за публиката.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички