Весела Лечева откри Световното първенство по борба за юноши и девойки в София

Весела Лечева откри Световното първенство по борба за юноши и девойки в София

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева откри Световното първенство по борба за юноши и девойки, на което столичната „Арена Армеец“ е домакин. Приветствие от името на президента Румен Радев прочете съветникът по въпросите на младежта и спорта на държавния глава Георги Александров.

„Борбата е един от най-успешните и любими спортове у нас, със сериозни традиции и привърженици от различни поколения. Успехите на българските състезатели са повод за национална гордост, както и стимул за много деца да тръгнат по стъпките им. За България е голяма отговорност да е домакин на толкова престижно състезание две години преди Олимпийските игри в Париж“, каза в приветствието си министър Весела Лечева.

Министър Весела Лечева благодари на Международната федерация по борба за доверието да избере България и пожела успех на българската федерация, която беше представена от своя президент Христо Маринов.

Лечева разговаря с Педро Силва, който е член на Бюрото на Световната федерация, както и с Даулет Тюрлюканов, президент на Азиатската федерация и също като Лечева олимпийски медалист от Сеул 1988 и Барселона 1992.

Много от състезателите, които се борят на шампионата сега, са потенциални участници на Олимпийските игри в Париж след две години, прогнозира генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти