Горан Драгич: Лука Дончич е напълно различен играч в сравнение с 2017 година

Горан Драгич: Лука Дончич е напълно различен играч в сравнение с 2017 година

Капитанът на националния отбор на Словения по баскетбол за мъже Горан Драгич заяви, че съотборникът му Лука Дончич сега е напълно различен играч в сравнение с 2017 година. Дагич говори пред словенската телевизия SportKlub преди контролата срещу Сърбия в сряда вечер.

„Лука през 2017-а и в момента е като деня и нощта. По това време той все още бе в началото на кариерата си на високо ниво. Днес всички знаем какво означава името му в баскетболните среди“, каза 36-годишният Драгич.

„Сега Лука е лидер на националния отбор и аз ще го следвам. Очакваме много от него. Със сигурност той ще е сред най-добрите състезатели на предстоящото Европейско първенство. Надявам се да е здрав и ще може да направи добри мачове“, заяви още гардът на националния тим на Словения и Чикаго Булс по повод по-младия си съотборник.

Приятелският двубой между Словения и Сърбия ще се състои в сряда в Любляна, а местните фенове очакват да видят в действие и звездата на сръбския представителен тим и Денвър Нъгетс Никола Йокич. „Сърбите вероятно изпитват известна горчивина към нас заради финала на Евробаскет 2017, когато ги победихме. Мачовете срещу тях винаги са спектакъл. Те са сред най-добрите в света“, коментира Горан Драгич.

Още от Баскетбол

Виж всички