Sportal Motorsport: Ще стане ли Кале Рованпера световен шампион още този уикенд?

В новото издание на Sportal Motorsport водещите Георги Иванов и Евгени Въков дискутират най-важните моторспорт теми тази седмица, които не са никак малко, въпреки че Формула 1 все още е в лятна ваканция.

Започваме с гостуването на председателя на БФАС Румен Дунев, който разказа какво се случва с лиценза на федерацията и как ще протече сезон 2022 в българския автомобилен спорт, като най-важното е, че състезанията стартират от септември.

Възможно ли е Кале Рованпера да спечели световната титла още този уикенд на рали “Ипр Белгия”. По-скоро не, смятаме ние, основно заради особеностите на състезанието, но пък изключително талантливият финландец може и да ни опровергае.

Но пък сме почти сигурни кои ще са фаворитите за  белгийското състезание - първите двама в класирането от миналата година: Тиери Нювил и Крейг Брийн.

Обсъждаме и какво да очакваме от предстоящия старт в MotoGP в Австрия, където миналата година пилотите осигуриха невероятно зрелище на феновете в последните 4 обиколки, когато удари дъждът. Сега обаче основната тема за “Ред Бул Ринг” е дали Фабио Куартараро ще си върне инициативата или пък ще продължи да губи от аванса си.

И накрая, вижте кои са печелившите в играта на Sportal.bg и Monster Energy Yamaha, посветена на MotoGP.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички