В Серия "А" се случи нещо невиждано от 51 години

В Серия "А" се случи нещо невиждано от 51 години

Нещо невиждано от 51 години насам се случи в първия кръг от новия сезон в Серия "А". Нито един от мачовете в кръга не завърши наравно. От десетте срещи пет бяха спечелени от домакините и пет от гостите. За последно подобно нещо се бе случвало през сезон 1971-72, но разликата е, че тогава италианското първенство е съставено от 16 отбора и съответно се играят 8 мача. Тогава в първия кръг 6 срещи са спечелени от домакините и 2 от гостите.

Това е четвърти подобен случай в историята на Серия "А". Освен през сезон 1971-72, още два пъти се е случвало да няма равенство в първия кръг на Калчото. Това става още през 1933-34 и през 1934-35 година.

Първият кръг в Серия "А" бе необикновен и поради още една причина. Никога досега в историята не се бе случвало и осемте отбора, завършили на първите 8 места в крайното класиране през миналия сезон, да спечелят първите си двубои за новата кампания. Това обаче вече е факт, след като Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина и Аталанта записаха победи в своите срещи от кръга.

Още от Футбол свят

Виж всички