България завърши наравно със Сърбия във втората контрола

България завърши наравно със Сърбия във втората контрола

Мъжкият национален отбор по волейбол на България завърши наравно със Сърбия с 2:2 (21:25, 21:25, 25:22, 25:23) във втората контрола между двата тима, която се игра в зала „Вождовац“ в Белград. 

Така след загубата с 0:3 в първата среща, сега волейболистите на Николай Желязков показаха далеч по-добро представяне и бяха равностоен съперник на домакините. 

Проверките са част от подготовката за световното първенство в Полша и Нидерландия. Следващата седмица предстоят две нови контроли с Канада, които ще се играят в София. 

За разлика от първата среща Желязков даде почивка на опитния Мартин Атанасов и започна в посрещане с младия Алекс Николов и Аспарух Аспарухов. Останалите в стартовия състав бяха още Георги Сеганов, Цветан Соколов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов и либеро Владислав Иванов. До края на мача селекционерът даде възможност на почти всички играчи за изява. 

В първите два гейма домакините се откъсваха в средата, поддържаха минимална разлика и поведоха с 2:0. Желязков направи някои рокади. В третата част като титуляр в посрещане а мястото на Аспарух Аспарухов започна Светослав Иванов, като либеро на терена се появи Симеон Добрев, Николай Колев смени Светослав Гоцев. 

Нашите дръпнаха още в началото с 6:4 и въпреки че на два пъти сърбите ни застигаха България спечели гейма. Желязков продължи да върти състава, в четвъртата част се разви подобен сценарий, както в третата. В решителните минути сърбите дишаха във врата на нашите, но българските „лъвове“ запазиха самообладание. Геймът приключи след грешка на плавите от сервис и двата тима завършиха наравно 2:2. 

Реализатор №1 за тима на България бе Александър Николов с 18 точки (1 ас). Цветан Соколов завърши с 10 точки (2 аса).

Визитата до Белград бе част от подготовката на тима ни за Световното първенство в края на месеца. Последните проверки на България ще бъдат на 21 и 22 август срещу Канада като домакин в зала „Христо Ботев“.

Още от Волейбол

Виж всички