Кими с първи тест преди старта в НАСКАР

Кими с първи тест преди старта в НАСКАР

Кими Райконен направи първи тест на автомобила на Тракхаус преди да дебютира в топ дивизията на НАСКАР - Къп Сериите, на “Уоткинс Глен” другата седмица. От този сезон отборите в американския шампионат използват ново поколение автомобили, а съотборници на последния световен шампион на Ферари във Формула 1 в Тракхаус ще са Даниел Суарес и Рос Частейн. Изпитанията бяха на "Вирджиния Интернешънъл Рейсуей", а сесията беше специално за пилотите, които ще дебютират в шампионата в рамките на следващите 90 дни.

Това ще е първото състезание за финландеца, който през декември сложи край на кариерата си във Формула 1 след 20 сезона в световния шампионат. Предишните участия на Райконен в НАСКАР бяха през 2011, когато той кара във втората дивизия на шампионата - Ексфинити, както и в състезанията с пикапи за тима на Кайл Буш.

Райконен работи и на симулатора на Шевроле в НАСКАР и обсъжда информацията, събрана за представянето на Шевроле Камаро ZL1 от новия му съотборник Дани Суарес, който донесе втората победа на Тракхаус този сезон на неовално трасе - в Сонома през юни.

Райконен е първата голяма звезда, който ще кара автомобила с 91 на Тракхаус, като идеята е с тази кола да се състезават гостпилоти, подбрани сред най-известните състезатели в света.

На “Уоткинс Глен” ще кара още един бивш пилот от Формула 1 - Даниил Квят, както и победителят в Льо Ман през 2010 година Майк Рокенфелер.

Ред Бул не купили Заубер заради Кими Райконен
Ред Бул не купили Заубер заради Кими Райконен

Снимка: Тракхаус

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички