Серина Уилямс говори за неизбежното скорошно оттегляне от тениса

Носителката на 23 титли от “Големия шлем” Серина Уилямс говори открито за плановете си да прекрати кариерата си, макар да не конкретизира точно кога. 

Великата американка обаче признава, че краят е близо, независимо че думата “пенсиониране” за нея е табу и предпочита да мисли за “еволюция” в живота си след професионалния спорт.

В интерю за списание “Вог” Серина емоционално коментира наближаващото си оттегляне от тениса и въпреки че не го посочва конкретно, мнозина спекулират, че то ще бъде факт след края на любимия ѝ US Open. 

“Обичам да играя тенис, но нали знаете, че не мога да го правя завинаги. Понякога искаш просто да се насладиш максимално на момента. 

Скоро ще стана на 41 и ще трябва да се лиша от нещо в живота си. Никога не съм харесвала думата пенсиониране, защото ми се струва малко остаряла. Мисля за това по-скоро като за преход и еволюция в живота ми. 

Доскоро исках всячески да избягвам темата и тя беше станала табу сред семейството и приятелите ми. Не казвах нищо гласно, само с терапевта ми съм коментирала по-подробно. 

Трябваше да имам 30 титли от “Шлема”, защото имах много шансове след раждането. Но от цезарево сечение стигнах до финал в “Шлема”, като играех на най-високо ниво, докато съм кърмела. 23 титли е добро постижение според мен, независимо че винаги съм мислела за рекорда на Маргарет Корт. Може би прекалено много понякога и затова така и не успях да го подобря”, споделя Уилямс.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички