Петьо Борисов отново на върха

Петьо Борисов отново на върха

Популярният журналист и продуцент на предаването “Брейкпойнт” Петьо Борисов спечели след близо седем години титла от ITL. Той се представи доста колебливо на изминалия Мастърс преди месец, но сега се завърна повече от мотивиран за частичен реванш и не допусна да му бъде взет дори сет по време на вечерния турнир 1882.

Последният триумф на Борисов датира отпреди седем години, когато той спечели първия Мастърс. На финала тогава той надделя над Едиз Батран в три сета.

След успеха си на вечерния турнир, Петьо не скри емоциите си и сподели, че се цели в класиране на финалите пред декември, когато най-добрите 8 за годината ще се изправят един срещу друг.

Съперникът му на финала беше Ивайло Боджаков, който няма титла ох 2019-а година, а оттогава статистиката му е крайна негативна във финални срещи - цели пет поражения. Въпреки загубата Иво остана доволен от срещите в турнира.

В категория 250 шампион стана Андрей Андерев, побеждавайки Мартин Маринов с 4:2 4:0 на финала.

Важно е да отбележим, че двамата стигнаха до полуфиналите в по-високата категория.

При начинаещите от категория 125 победител стана Стефан Сарафов, който с всеки изминал турнир набира все по-голяма инерция и съвсем скоро се очаква да създава сериозни проблеми на фаворитите в горните категории. Стефан победи Никола Цонков с 2:1 сета, в отделните части 4:0 1:4 10:8.

В същото време започна 7-ият вечерен турнир за 2022 като негов домакин е тенис академия Каратанчева. В него срещите при начинаещите са към своя край, като остана да се изиграе финалът им, а категория 250 започва тази седмица. Големият интерес при дамите накара организаторите да направят отделна схема и за тях.

Запсването за кралската категория е отворено до събота, като всички участници ще получат специален бонус - гарантирани два двубоя.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички