Димитър Карамфилов: Божидар се справи отлично в двете дисциплини, но високият скок му приляга повече

Димитър Карамфилов е личен треньор на един изключително талантлив тандем брат/сестра в атлетиката - Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков, които тази година му донесоха много радост не само на състезанията в България, но и в чужбина. Тя спечели бронзов медал в скока на височина на Младежкия олимпийски фестивал, а той се прибра днес със сребро в същата дисциплина от Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, където беше финалист и в скока на дължина. 

“Доволен съм от Ирен и от Божидар. Постоянно имаше лични постижения през цялата година. Божидар се справи отлично с двете дисциплини, но повече му приляга явно високият скок и занапред ще наблегнем на него. 

20 Световните медалисти Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков се завърнаха в България

Надявах се на два златни медала с момчето от Южна Африка, но останахме на второ място, което също е много добро постижение за България и за нашия клуб. Адреналинът нахлува в главата на Божидар, когато излезе на пистата, и се справя отлично с всякакви трудности”, каза Карамфилов на летище “София” при завръщането на българската група от Световното в Кали. 

Снимки: startphoto.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти