Божидар Саръбоюков: Радвам се повече, когато сестра ми вземе медал

Божидар Саръбоюков спечели сребърен медал в скока на височина и завърши 11-ти в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Кали, Колумбия. Днес българската група, в чиито редици беше и световната шампионка в скока на дължина Пламена Миткова, се завърна на родна земя. 

“Доволен съм. Смятах, че мога да постигна и по-добър резултат, но времето ни попречи. Но медалът си е медал, според мен на такива състезания се гледа да се вземе медал. При по-добри условия мисля, че можех поне да си достигна личния рекорд. Бях в чудесна форма, опитите сe получаваха отлично, но дъждът попречи. Може психически да сме били добре, но физически нямаше как да задържим формата.   

20 Световните медалисти Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков се завърнаха в България

Съжалявам, че в скока на дължина във втория опит пропуснах много хубав опит. Може би нямаше да вляза в тройката, но щях да постигна личен резултат. 

20 Световните медалисти Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков се завърнаха в България

Доволен съм от 2022 г., винаги може още, но смятам, че трябва да го покажа в следващите години, защото няма да има смисъл, ако в момента развия пълния си потенциал”, каза талантът от Харманли при завръщането си в България. 

“Разбира се, че си давахме подкрепа със сестра ми (б.а. Ирен Саръбоюкова), даже се радвах повече за нея, когато взе медал. Смятам, че е много хубаво, когато някой каже, че и двамата в семейство Саръбоюкови сме взели медали”, добави той. 

20 Световните медалисти Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков се завърнаха в България

Цялото интервю с Божидар Саръбоюков може да намерите във видеото. 

Снимки: startphoto.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти