Шампионите стартираха с 4-то място на рали ESOK в Турция

Шампионите стартираха с 4-то място на рали ESOK в Турция

Четирикратните рали шампиони на България Мегапорт Рейсинг записаха силно участие в рали ESOK, кръг от турското национално първенство. Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Škoda Fabia Rally2 evo завършиха на 4-то място в генералното класиране след 8 отсечки с обща дължина 118.12 км и 380 км за цялото състезание.

Българският тандем финишира на 2:28 мин зад победителя Орхан Авджиоглу и Бурчин Коркмаз, също с Škoda Fabia R5. Родните шампиони успяха да победят в пауър стейджа на състезанието.

11 Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с 4-то място на рали ESOK

„Сложихме две мокри гуми за последните отсечки, но заваля късно в предпоследната. За пауър стейджа ги сложихме на кръст, за първи път карам с подобен избор и беше интересно като опит. Победителят в ралито също кара с този избор на гуми. Доволни сме като цяло от класирането, успяхме да се класираме в средата на нашата категория и представянето ни е много по-добро от предходното участие тук, макар тогава също да завършихме 4-ти, но след проблеми“, коментира Ангелов след финала.

11 Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с 4-то място на рали ESOK

Екипът ще продължи участието си със състезания в чужбина поради отсъствие на официални рали състезания у нас. В програмата на шампионите са включени и кръгове на макадам.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти