Челси най-сетне представи домакинския си екип за новия сезон

Челси най-сетне представи домакинския си екип за новия сезон

Челси официално представи домакинския си екип за сезон 2022/23. Това се случи доста по-късно от обикновено, тъй като до началото на новата кампания остава само месец. Най-вероятната причина за забавянето са всички промени около собствеността и рокадите по високите етажи на управлението.

С новия екип се отдава почит на една от най-важните фигури в историята на Челси – Тед Дейк. Преди точно 70 години той застава начело на „сините“ като мениджър, а промените, които въвежда, са оценени като повратна точка в клубната история. С него Челси печели и първата си шампионска титла през 1955 година.

Именно Дейк е човекът, който променя прякора на Челси от „пенсионерите“ на „сините“ и преобразява клубната емблема, вкарвайки емблематичния лъв, който заменя възрастния мъж с брада, който е символа на клуба по онова време. Тези промени са отразени в някои детайли по новата фланелка, които се откриват в яката и копчето. Именно тюркоазено-белия цвят на яката е това, което раздвоява феновете в оценката им за новия екип.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти