Ферари показа прототипа си за Льо Ман

Ферари показа прототипа си за Льо Ман

Ферари показа хибридния си прототип за клас Хиперкар, с който италианците ще участват в Световния шампионат за издръжливост (WEC) и “24 часа на Льо Ман” догодина.

През юни Скудерията показа тийзър на предницата на прототипа, като едва сега се появи фотография на цялата кола, но пак не се вижда ясно заради отлично дозираното осветление и многото сенки.

Амбицията на Ферари е да стартира в клас Хиперкар още от първото състезание в WEC през 2023 година. Италианците в момента използват GT пилотите си, които работят по развитието на прототипа, който все още официално не е влязъл в тестовата си програма преди следващия сезон.

Ферари потвърди участието си в група Хиперкар, където вече присъстват Тойота и Гликенхаус, с два прототипа, като програмата ще се изпълнява от AF Corse и догодина италианците ще отбележат 50 години от последното си участие с прототип в най-високия клас в Льо Ман, а състезанието ще отбележи своя вековен юбилей и се очаква рекорден интерес към надпреварата през следващия юни.

Защо Леклер не се върна в Маранело?
Защо Леклер не се върна в Маранело?

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти