Лампард: Евертън не може да си позволи грешки на трансферния пазар

Лампард: Евертън не може да си позволи грешки на трансферния пазар

За Евертън е изключително важно да уцели с попълненията за новия сезон, за да не се бори отново за спасение в елита на английския футбол, заяви мениджърът Франк Лампард. Евертън наскоро продаде Ричарлисон на Тотнъм за 60 милиона лири и по този начин "карамелите" загубиха водещия си реализатор във Висшата лига от миналия сезон. Той премина предимно с бразилеца на върха на атаката, тъй като Доминик Калвърт-Люин пропусна твърде много мачове заради различни контузии. 

Фабиан Делф, Дженк Тосун, Джонджо Кени и Гилфи Сигурдсон също напуснаха с изтекли договори, но Евертън не може да си позволи да харчи много пари. Причината е загуба на повече от 370 милиона лири за последните три години. "Ще бъде много важно кой идва и кой си заминава, а това по принцип важи за всеки клуб. Особено в тези, в които мениджърът е дошъл в средата на сезона, какъвто е случаят с мен и Евертън", заяви той в интервю за клубния уебсайт.

"Трансферният прозорец затвори в деня след моето пристигане и затова работих с футболистите, които заварих. Не съм спирал обаче да мисля как мога да подсиля отбора и съм длъжен да не допускам грешки. Това ще бъде сериозен тест за мен и за клуба, тъй като искаме да градим, а не да се борим срещу изпадане. Трансферите ще бъдат ключови за това", коментира още Лампард. До момента Евертън е привлякъл само 29-годишния централен защитник Джеймс Тарковски. Той бе свободен агент след изтичането на договора му с Бърнли.

Още от Футбол свят

Виж всички