Петя Баракова: Оставането в Лигата на Нациите е много важно за нас

Разпределителката на България Петя Баракова намери много позитиви от досегашното представяне в Лигата на Нациите. Тази вечер България отстъпи на европейския шампион Италия с 0:3 на турнира в София, но всички в отбора са фокусирани върху утрешния мач срещу Полша.

България без шанс срещу Италия в София
България без шанс срещу Италия в София

"Със сигурност очаквахме силно представяне от Италия, предвид класата им, но искахме да дадем най-доброто. Не са ни изненадали. Имат доста имена, добри състезателки. Не мога да кажа друго, освен че се борихме доста. Имахме лоши и хубави моменти, но дадохме всичко от себе си в този мач. И те имат млади, но от доста време са заедно. Ние също имаме млади и много перспективни момичета, израстваме във всеки мач. Много съм доволна от младите момичета и се радвам, че им се дава игрово време", коментира Баракова.

Лоренцо Мичели: Нашият мач е утре срещу Полша! Трябва да сме готови и безкрайно мотивирани
Лоренцо Мичели: Нашият мач е утре срещу Полша! Трябва да сме готови и безкрайно мотивирани

"Утре шансовете ни да победим са доста големи, ако си покажем нашата игра. Да останем в Лигата на нациите е много важно. Ние заслужаваме да се борим с най-добрите, защото не сме далече от тях и мястото ни е точно при тях", каза още разпределителката на България.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти