Лоренцо Мичели: Нашият мач е утре срещу Полша! Трябва да сме готови и безкрайно мотивирани

"Нашият мач е утре срещу Полша, трябва да сме готови и безкрайно мотивирани", заяви селекционерът на женския ни национален отбор Лоренцо Мичели след загубата от европейския шампион Италия с 0:3 гейма на турнира от Лигата на нациите в София.

България без шанс срещу Италия в София
България без шанс срещу Италия в София

"Може би опитахме да направим нещо по-различно днес, да се подобрим в сравнение с мача срещу Бразилия. Защото във вчерашната среща допуснахме много повече грешки. И днес беше трудно, но силата на Италия не е сравнима с нашите възможности към момента. Превъзхождаха ни сериозно, не само на блокада, където точките са 7 към 1", заяви още Мичели.

"Качеството на съперника е много по-високо. Да, имахме проблеми и на блокадата, и при посрещането, но знаете, че там решенията са взимат на момента. Също така италианките сервираха доста добре, така че блокадата не беше най-големия ни проблем", каза още селекционерът на България.

"Ние направихме максималното, на което сме способни и чувството от това, което правим на игрището е, че опитахме да положим максимални усилия и да държим добра линия на защита. Както казах, Турция и Италия са изключително силни в защита, заедно с Бразилия. Срещу такива отбори нямаш право на грешки", продължи италианецът.

"Последният мач утре срещу Полша и шансовете за българския отбор? Това е една от нашите основни цели. Трябва да сме готови, защото това е мач между два равностойни отбора като качество. Полша също има добри резултати, нашата цел си остава да запазим мястото си в Лигата и ако успеем да спечелим срещу Полша, това ще бъде черешката. Трябва да сме подготвени от физическа гледна точка, защото трябва да се борим. Те са много добър отбор и ни предстои битка. Трябва да излезем безкрайно мотивирани, да не мислим за другите резултати и да се концентрираме върху нашата игра", завърши Мичели.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички