Световният шампион в скока на височина в зала уверен, че може да спечели планетарната титла и на открито

Световният шампион в скока на височина в зала уверен, че може да спечели планетарната титла и на открито

След като спечели първата си световна титла в зала по-рано тази година, южнокорейският състезател в скока на височина Уу Сан-гйок е уверен, че може да направи същото и на Световното първенство на открито следващия месец.

Планетарният шампионат по лека атлетика ще бъде открит на 15 юли в Юджийн, Орегон. По южнокорейско време квалификациите в скока на височина при мъжете са насрочени за 2:10 часа сутринта на 16 юли, последвани от финала в 9:45 часа на 19 юли.

“Ще бъде сутринта на 19-и (през юли) и аз ще направя страхотно шоу за хората тук“, каза Уу пред репортери преди да отпътува за Съединените щати. "Ще изпратя малко положителна енергия у дома със златния си медал."

Той спечели световната титла на закрито през март в Белград с 2.34 метра и след това грабна първата си победа в Диамантената лига през май с 2.33 метра.

С най-добър резултат през сезона е руснакът Иля Иванюк, който има 2.34 м. Той обаче няма да може да стартира в Юджийн заради нахлуването на Русия в Украйна и забраната на руските атлети да участват в международни състезания.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти