Нювил: Това беше катастрофално начало на сезона

Белгийският пилот на Хюндай в Световния рали шампионат (WRC) определи първата половина на сезона за него и тима като “катастрофална”, въпреки че съотборникът му Ойт Танак спечели рали “Сардиния”.

В Кения Танак и Нювил отпаднаха от състезанието, върнаха се по системата Суперрали, Танак пак отпадна, а Тиери завърши пети, но остана много далеч от лидерите.

“За съжаление, нямам магическо решение, което да подобри представянето ни - обясни Нювил след поредното състезание за Хюндай, изпълнено с технически проблеми и повреди. - Екипът работи, но мисля, че в тимът трябва да бъде направена сериозна реорганизация, надявам се, че скоро ще видим големи промени. Компанията има доверие в мен, но този сезон започна катастрофално да нас, не сме на нивото, на което трябва да сме, не сме дори там, където очаквахме. Ще трябва бързо да направим корекции.”

Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон
Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон

Хюндай изостана най-много с развитието на хибридния си Rally1 автомобил и отделно от това тимът работи без постоянен шеф след раздялата с Андреа Адамо в края на миналата година. Както и през миналата година пилотите на отбора редовно имат технически проблеми с колите и поредица повреди, които ги лишават от добри класирания, въпреки скоростта на i20 Rally1.

Льоб преговаря да кара и в Испания
Льоб преговаря да кара и в Испания

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти