Трима от борците ни с шансове за репешажите на Евро 2022

Трима от борците ни с шансове за репешажите на Евро 2022

Трима от борците ни имат шансове да продължат на репешажите във втория ден на европейското първенство за юноши по борба, класически стил в Рим.

Европейският вицешампион за кадети Борислав Кирилов (60) започна с бърза победа за 21 секунди – технически туш 8:0 срещу гърка Георгиос Папагеоргиос. На четвъртфиналите обаче младият ни национал отстъпи пред грузинеца Дмитри Хачидзе – 0:9.

При 67-килорамовите Радослав Димитров също стартира с технически туш 8:0 срещу финландеца Нестори Манила, но на четвъртфиналите не успя срещу украинеца Мариян Холубовски – 1:2.

Същият сценария се разви и за Калоян Иванов (97), който започна убедително с 8:0 срещу арменеца Хрант Микайлян. На четвъртфиналите талантът претърпя поражение от турчина Октай Демир – 0:4.

Ако съперниците им стигнат финалите, нашите юноши ще продължат в репешажите за бронза.

От днешната надпревара отпаднаха Димитър Стефчов (72) и Ивайло Иванов (82).

Тази вечер Едмонд Назарян ще спори за европейската титла в категория до 63 кг. Негов съперник ще бъде състезаващият се за Полша Арсланбек Салимов,

Рим е щасливо място на Назарян – младши, който преди 2 години именно в италианската столица стана европейски шампион в дебюта си при мъжете. Но тогава се състезаваше до 55 кг.

Финалите започват от 19 часа наше време. Срещата на Едмонд е шеста по програма.

Още от Бойни спортове

Виж всички